Surówka do obiadu to w polskiej kuchni obowiązkowy element. Bez względu na to, czy przyrządzamy mięso z ziemniakami, czy też stawiamy na inne dodatki, obecność świeżych warzyw nadaje całości lekkiego wyrazu. Nasz przepis jest wyjątkowo prosty, dzięki czemu wykonasz go w zaledwie pięć minut.
Surówka z pora z dodatkiem jabłka to rozwiązanie stare jak świat. Jednak w czasach internetu i nieustannie zmieniających się trendów często zapominamy o najprostszych rozwiązaniach. Zaletą tej szybkiej surówki jest także cena i dostępność produktów.
Składniki:
Jak wiemy, por jest dość ostrym w smaku warzywem, dlatego, jeśli chcemy, aby surówka była nieco łagodniejsza, możemy sparzyć część poszatkowanego warzywa, a nawet całość.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Jeżeli nie sparzymy pora, warto odstawić surówkę na kilka minut, aby warzywo mogło zmięknąć. Kompozycja idealnie sprawdzi się w połączeniu z kotletem schabowym, pieczenią lub innym dowolnym mięsem.