Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Dania jarskie to prawdziwa rozkosz, która warto przygotować nie tylko w piątek. Przepis na kotlety jajeczne jest banalnie prosty, jednak efekt gwarantuje zadowolenia nawet najbardziej wymagających. Warto jednak pamiętać o nadaniu odpowiedniej formy i obłędnej panierce.
Nie od dziś wiadomo, że prosta, swojska kuchnia to prawdziwy skarb. Domowe dania, wypieki czy przystawki przygotowane na bazie łatwo dostępnych i tanich składników są gwarancją smaku i jakości. Warto zwrócić zatem uwagę na przepis na kotlety z jajek, czyli lżejszą, jarską wersję mięsnej klasyki.
Koło Gospodyń Wiejskich z Buczkowa w województwie małopolskim doskonale wie, jak przygotować idealne kotlety jajeczne. W składzie króluje prostota i bardzo okrojona ilość składników. Poza jajeczną bazą znajdziemy też cebulę, sporą porcję zieleniny, odrobinę mleka czy bułkę tartą, w której będziemy panierować gotowe kotlety. Danie świetnie sprawdzi się w wiosennym jadłospisie - idealnie komponuje się z zielonymi warzywami, miksem sałat lub nowalijkami.
Składniki:
Sposób przygotowania: