Kotlety po góralsku to niezwykle smaczne danie, które można podawać z różnymi dodatkami. Ich przygotowanie nie wymaga dużych umiejętności kulinarnych. Wystarczy tylko usmażyć kawałki schabu i zapiec je z serem i pieczarkami. Takie danie nie dość, że świetnie smakuje, to jeszcze doskonale prezentuje się na talerzu.
Do przyrządzenia kotletów po góralsku oprócz mięsa potrzebne będą przede wszystkim oscypki i pieczarki. Poza tym należy przygotować jajko, mąkę, bułkę tartą oraz pieprz i sól do smaku. Gotowe danie świetnie smakuje z dodatkiem żurawiny.
Składniki:
Przygotowanie:
Kiedy ser się rozpuści, a pieczarki nabiorą rumieńców, można wyjąć danie z piekarnika. Kotlety po góralsku powinno się podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Smakują idealnie z żurawiną, lekkimi sałatkami oraz z gotowanymi warzywami.
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl