Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Przełom wiosny i lata to moment idealny, a dla wielu z nas wręcz ulubiony. Dlaczego? Kuchnia właśnie teraz jest kolorowa, żywa, pełna zapachów i wyjątkowych produktów. Warzywniaki i stragany kuszą sezonowymi dobrami, które aż proszą się, by zabrać je ze sobą do domu. Teraz króluje prostota i jakość, dlatego warto postawić na surówkę z młodej kapusty i rzodkiewki - gwarantujemy, że to połączenie idealne.
O tej porze roku w kuchni nie ma nudy! Zapomnij więc o oklepanych przepisach, zastąp je świeżością i włącz do diety kolory, witaminy oraz obłędne zapachy, które bez problemu znajdziesz w każdym warzywniaku. Warto postawić na polski produkt, a bardziej polskiego niż młoda kapusta chyba nie ma! Zgrabną, jędrną i zieloną główkę można podać na wiele sposobów jednak w wersji surowej, smakuje doskonale i dostarcza całe pokłady witamin. Surówka z młodej kapusty z dodatkiem rzodkiewek sprawdzi się zatem idealnie!
Połączenie tych dwóch warzyw to obłęd dla kubków smakowych, ale i przy okazji zastrzyk pokładów cennych witamin i minerałów. Tu króluje prostota, dlatego produkty wystarczy połączyć z gęstym i dobrym jakościowo nabiałem, np. jogurtem greckim oraz świeżymi dodatkami - sokiem z cytryny, czosnkiem i niezastąpionym koperkiem. Całość idealnie się komponuje i z pewnością zrobi wrażenie na domownikach i gościach.
Składniki:
Sposób przygotowania: