Naleśniki to jedno z klasycznych dań, które można serwować na wiele różnych sposobów. Podpowiadamy, jak przyrządzić doskonały obiad na słodko z jagodami. Jego przygotowanie nie jest trudne, ale wymaga poświęcenia odrobiny czasu.
Do przygotowania naleśników niezbędne będą mąka, jajka, mleko, cukier i sól. Gotowe danie można posypać cukrem pudrem. Do ciasta można też dodać odrobinę cynamonu lub wanilii, dzięki czemu naleśniki będą miały bogatszy smak i aromat. Jagody można użyć w całości albo zmiksować część i polać nimi gotowe naleśniki.
Składniki:
Przygotowanie:
Naleśniki z jagodami smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można serwować je posypane cukrem pudrem lub polane odrobiną miodu. Jako deser będą świetnie się komponowały z dodatkiem lodów waniliowych i bitej śmietany. Innym sposobem na podanie tej potrawy będzie zmiksowanie jagód i polanie nią naleśników. Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl