Latem domowe menu zmienia się nie do poznania - wówczas ciężkie strawy, tłuste mięsiwa i gęste zupy odchodzą w niepamięć, a króluj te lekkie, zdrowe i kolorowe smakołyki. Idealnym pomysłem na obiad jest alternatywa dla mielonych czy schabowych, a mianowicie kotlety rybne!
Domowe menu ma wiele ciekawych propozycji na obiad, jednak na co dzień królują klasyki takie jak np. wszelakie kotlety. Jeśli rodzina nie ma jednak apetytu na kolejne talerze mielonych czy schabowych z rozmaitymi dodatkami, pora zaskoczyć ich prawdziwą petardą. Mowa tu o kotletach rybnych, które pozwolą przemycić do diety wiele cennych witamin i przede wszystkim niebanalny, znakomity smak. To prostsze niż mogłoby się wydawać i jakże zaskakujące dla podniebienia!
Kotlety rybne są błyskawiczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Kluczem do sukcesu jest oczywiście świeży produkt, który jak doskonale wiadomo - zawsze się obroni. Nasza propozycja na kotlety to morszczuk w duecie z kilkoma przyprawami, obtoczony w panierce, a następnie smażony na kolory złoty, kuszący chrupkością i smakami! Taki rarytas świetnie smakuje w anturażu ziemniaków, bukietu surówek lub klasycznie z kapuścianą sałatką.
Składniki:
Sposób przygotowania: