Różnorodne pasty kanapkowe to dobry pomysł na pyszne śniadanie. Co ważne, możemy z łatwością przygotować ciekawe pasty z ulubionych składników. Nie jest to trudne, a dodatki zawsze można zmienić. Sprawdź, jak samodzielnie zrobić najlepsze śniadanie dla całej rodziny.
Pomysły na pasty do kanapek mogą być bardzo różnorodne. Świetną podstawę pas kanapkowych stanowią ryby czy jajka. Dzięki takim składnikom nabierają one kremowej konsystencji, co zdecydowanie ułatwia rozsmarowywanie. Dobrym dopełnieniem będzie użycie ogórków kiszonych, bądź papryki. Inną alternatywą jest kukurydza czy groszek. Elementem spajającym jest majonez lub serek. Poniżej znajdziesz kilka przepisów na pyszne pasty kanapkowe.
Pasta jajeczna we włoskim stylu - zrób ją na śniadanie lub kolację, a dzieciaki będą się oblizywać!
Składniki:
Wykonanie:
Dla złagodzenia smaku możemy dodać jogurt naturalny lub śmietanę. Pastę warto schłodzić przed podaniem. Dzięki temu śniadanie zyska lepszy smak.
Pasta z makreli z dodatkiem ogórka kiszonego to przysmak mojej rodziny. W czasach dzieciństwa jedliśmy ją na kolację. Wystarczy połączyć pyszną, soczystą rybę z nadmorskiego sklepu rybnego, kiszone ogórki domowej roboty i można cieszyć się smakiem zdrowego śniadania!
Składniki:
Wykonanie:
Pasta z tuńczykiem z dodatkiem kukurydzy i papryki jest mega chrupiąca i aromatyczna! Zapach będzie unosił się w kuchni! Jest znakomita do kanapek czy do bezpośredniego spożycia. Można ją serwować także z ryżem. Oczywiście składniki można modyfikować. Oto przepis:
Składniki:
Wykonanie:
Zobacz też: Co na obiad szybko i tanio? Ekspresowy przepis na danie z tego, co masz w lodówce