Muszle makaronowe to idealny pomysł na obiad albo kolację. Robią wrażenie zarówno wyglądem, jak i smakiem. Chociaż nakładanie farszu jest nieco pracochłonne, dla tego pysznego dania warto się poświęcić. Nie jest trudne do zrobienia, a produkty potrzebne do przygotowania tej potrawy są dostępne w sklepach przez cały rok. Zrób sobie przerwę od spaghetti i wypróbuj nasz przepis.
Jeśli lubisz ostrzejsze smaki, do sosu, którym wypełnisz muszle, możesz dodać oliwki, kapary albo mielone chili. Ja wolę klasyczną wersję, ale po prostu warto mieć na uwadze fakt, że przepis można dowolnie modyfikować w zależności od preferencji. Oto lista składników:
Zamiast mozzarelli można użyć wybranego sera żółtego, np. gouda albo cheddar. Z wierzchu muszle warto udekorować świeżą bazylią, żeby robiły jeszcze większe wrażenie. Do przygotowania potrawy zawsze używam naczynia żaroodpornego. Oto krótka instrukcja przygotowania:
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszej sondzie, która znajduje się poniżej.