-
Starsze panie pokłóciły się o najlepszą śmietanę do zupy. "Robię tak już 50 lat i nigdy się nie zwarzyła"
Każda gospodyni i każdy gospodarz doskonale wie, że są rzeczy na tym świecie, które właśnie oni robią najlepiej. Dlaczego więc zmieniać coś, co działało przez dziesiątki lat? Cóż, właśnie coś takiego może być powodem sprzeczki, a w zasadzie srogie...
-
Młoda kapusta - przepis, który oburzył internautów. "Jest pyszna!", "Milcz pani, jak się nie znasz"
Młoda kapusta to warzywo niekończącego się potencjału i w sezonie robimy z niej kulinarne cuda. Ostatnio jeden z przepisów na młodą kapustę wywołał niemałe poruszenie na jednej z facebookowych grup zrzeszających miłośników gotowania. "Tak zrobić...
-
500 zł za słoik suszonych grzybów. Dotacji na pierogi nie będzie, a ludzie źli i głodni. "Hipoteka wchodzi w grę?"
Nie trzeba być ekspertem, żeby wiedzieć, że dobry grzyb nie jest zły. A jak wiadomo - co dobre, nieźle się ceni. Nie jest tajemnicą, że suszone grzyby potrafią nadszarpnąć domowy budżet, albo porządnie go zasilić - zależy, z której strony słoika...
-
Jedzenie prosto z blatu - bez talerzyków, za to na folii spożywczej. Nowy trend na "niechlujny obiad"
Facebookowe trendy potrafią mocno zaskoczyć. Na filmiku opublikowanym przez news.com.au widzimy, jak rodzina spożywa spaghetti na samej folii spożywczej. Czy to nowy trend na "niechlujny obiad"?
-
Dziwne akty wandalizmu w kieleckiej cukierni. Właścicielka szuka sprawców. "Jak można nie kochać Dorotki?"
Na Facebooku jednej z popularniejszych cukierni w Kielcach pojawiła się ostatnio smutna informacja. Pewnej nocy front lokalu został uszkodzony. Ale nie sam ten fakt jest w tym wszystkim najdziwniejszy.
-
TasteAtlas pisze o sękaczu. W komentarzach oburzenie: "Jestem zaskoczony, że nazywacie go polskim"
Choć sękacza raczej nie je się na co dzień, niemal każdy Polak go próbował albo przynajmniej o nim słyszał. Okazuje się, że to nie jest ciasto zarezerwowane tylko dla nas.