kuchnia koreańska

Więcej o:

kuchnia koreańska

  • Co to jest kimchi? Jak przygotować słynne koreańskie kiszonki?

    Co to jest kimchi? Kimchi to pozycja z tradycyjnej kuchni koreańskiej. To danie składa się z kiszonych lub fermentowanych warzyw. W wersji tradycyjnej najczęściej występuje w kimchi kapusta pekińska, rzepa i ogórek. Dobór warzyw jest jednak dowolny. Świetnie sprawdzą się również papryka, cebula

  • Nowość! Poznaj autentyczne smaki świata Knorr

    nie mają sobie równych. Koreański Grill Knorr ? autentyczny smak Korei Przyprawy, zioła i jeszcze raz przyprawy ? to sekret kuchni koreańskiej! Wyraziste i pikantne potrawy są dumą mieszkańców tego kraju. Dlatego Koreański Grill Knorr to kompozycja składająca się m.in. z papryki, imbiru, czosnku i pieprzu

  • 9 narodowych dań na świecie, których trzeba spróbować chociaż raz w życiu

    jest popularną przystawką i ważnym elementem każdego posiłku, ale używane jest także jako składnik w przygotowywaniu innych potraw, takich jak kimchi jjigae (zupa kimchi) czy kimchi bokkeumbap (smażony ryż z kimchi). Inne popularne danie kuchni koreańskiej, którego warto spróbować, to bulgogi. Bulgogi składa

  • Ekstremalne potrawy. Robaki na talerzu

    ? Jak najbardziej. Gotowane larwy jedwabników to przysmak kuchni koreańskiej. W Korei Południowej sprzedawane są pod różną postacią. Na miejskim straganie najczęściej prażone, a w sklepie w puszkach. W wenezuelskich wioskach nad rzeką Orinko przysmakiem i źródłem białka są wielkie larwy żyjące