przetwory z grzybów
-
Teściowa dzwoni, że na Mazowszu kania na kani. Co zrobić z tych grzybów? Najlepsze kotlety pod słońcem
Nie uwierzycie! Na Mazowszu rosną najpyszniejsze grzyby. Teściowe, wracając z urlopu, skorzystali z nawigacji i wybrali "najkrótszą trasę". Jechali lasem, borem, a tam, w okolicach Sochaczewa, a później Pionek i Kozienic, kania na kani. Nie mogę...
-
Marynowane grzybki na trzy sposoby. Każdy z nich smakuje obłędnie. Będzie na słodko, wytrawnie i kwaśno!
Domowe przetwory to prawdziwy rarytas i powód do dumy. Aromatyczne słoiki wypełniają spiżarnię sezonowymi dobrami. Wśród nich nie może zabraknąć marynowanych grzybków na trzy sposoby: w occie, z miodem i w sosie pomidorowym. To must have wśród...
-
Czy można pasteryzować grzyby w słoikach? Jeden błąd może prowadzić do zatruć
Sezon na grzyby trwa w najlepsze, a my szukamy sposobów na wykorzystanie ich w kuchni. Świetnym pomysłem jest przygotowanie przetworów, które pozwolą nam cieszyć się ich smakiem na dłużej. Pojawia się jednak pytanie: czy można pasteryzować grzyby ...
-
Doświadczony grzybiarz zdradził nam swój przepis na najlepsze grzyby. "Oddałbym za nie każdą marynatę"
Doświadczony miłośnik grzybobrania, pan Jerzy ostatnio zdradził nam przepis na, jego zdaniem, najlepsze grzyby - kiszone gąski. Przepis nie jest skomplikowany, a grzyby wychodzą fantastyczne. Z chęcią podpowiemy, jak zabrać się za kiszenie tych...