Więcej ciekawych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Ziemniak to uniwersalne i popularne w naszym kraju warzywo, które można przygotować na wiele smacznych przepisów. To zarówno świetny dodatek do dan jak i składnik wielu z nich. Ta bardzo tania pozycja ma ukryty w sobie niezwykle smaczny potencjał - wystarczy odpowiednio dobrać składniki, by stworzyć wyrafinowane dania, które zasmakują nawet najbardziej wymagającym.
Faszerowane warzywa to częsta pozycja w menu wegetarian i nie tylko. Niemal każde z nich smakuje wyjątkowo i inaczej. Farsz można przygotować z wielu składników zarówno mięsnych, serowych czy mieszanych np. z kaszy jak i warzyw. Nadziewać możemy papryki, bakłażany, pomidory, ale i ziemniaki. Te z kolei najlepiej smakują w kremowej wersji z dodatkiem masła, przypraw, ciekawych kremów czy serów. Przepis na ziemniaki faszerowane pieczarkami jest świetny na każdą okazję - możemy podać je zarówno na obiad lub kolację. Świetnie smakują na ciepło i na zimno, dzięki czemu z powodzeniem mogą być ciekawym pomysłem na lunch. Do przygotowania potrzebne jest zaledwie kilka skłądników - ta prosta sprawia, że efekt finalny jest bardzo udany i smaczny.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!