Jabłka w cieście francuskim. Jesienny deser na szybko. Dobry i tani - potrzebujesz tylko kilku składników

Jabłka w cieście francuskim będą proste w przygotowaniu. Będą w stanie zrobić je nawet osoby z niewielkim doświadczeniem cukierniczym. Do wykonania owocowych ciastek będzie potrzebnych tylko kilka składników. Podajemy przepis.

Jabłka w cieście francuskim to wyśmienite ciastka chrupiące z wierzchu, w środku delikatne, pełne owocowego nadzienia. Będą przepyszną przekąską do kubka herbaty. Można je podawać, kiedy przyjdą goście. Jak zrobić jabłka w cieście francuskim? Przedstawiamy prosty przepis. Zrobią je również osoby, które mają niewielki talent kulinarny.

Zobacz wideo Fasolka szparagowa w sosie ze świeżych pomidorów

Jabłka w cieście francuskim - wyśmienite ciastka, które zachwycą gości

Jak przygotować jabłka w cieście francuskim? Będą potrzebne jabłka, cynamon i opakowanie ciasta francuskiego. Oto przepis na wyjątkowy deser.

Składniki:

  • dwa duże jabłka,
  • dwie łyżeczki cynamonu,
  • opakowanie ciasta francuskiego,
  • 50 g ulubionych bakalii,
  • jajko,
  • łyżka stołowa miodu,
  • łyżka stołowa cukru pudru.

Przygotowanie:

  1. Obierz jabłka i usuń gniazda nasienne.
  2. Posiekaj bakalie i wymieszaj je z miodem i cynamonem.
  3. Rozwiń ciasto na płasko i posmaruj roztrzepanym jajkiem.
  4. Ułóż jabłka na cieście i i nadziewaj bakaliami z miodem.
  5. Jabłka obsypuj z wierzchu cynamonem i zamykaj je w cieście francuskim.
  6. Ciastka smaruj z wierzchu jajkiem i ułóż na blaszce.
  7. Włóż jabłka w cieście francuskim do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piecz około dwudziestu minut.

Smacznego!

Jak podawać jabłka w cieście francuskim? Będą pasowały do czarnej herbaty

Jabłka w cieście francuskim najlepiej jest serwować oprószone cukrem pudrem i z kubkiem dobrej, czarnej herbaty. Jeśli ktoś jest fanem cynamonu, można posypać je dodatkowo odrobiną tej aromatycznej przyprawy. Aby dodać słodyczy deserowi, warto podawać ciastka polane łyżką miodu. 

Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.