Śledzie przyrządza się w różnych formach. W Boże Narodzenie sprawdzą się zarówno te w oleju, jak i pod pierzynką. Ich smak można łączyć z wieloma produktami, dlatego warto sięgnąć po przepis na sałatkę śledziową, która doskonale wpisuje się w kanon świątecznych dań. Przedstawiamy wersję z musztardą i majonezem.
W sałatce śledziowej najważniejsze będą dobrej jakości filety rybne, dlatego warto zwrócić szczególną uwagę na ich wygląd podczas zakupów. Zamiast musztardy i majonezu można użyć śmietany lub oliwy z oliwek. Do sałatki najlepiej dodać soczyste, twarde i lekko słodkie jabłko.
Składniki:
Wystarczy pokroić jabłko, cebulę, ugotowane jajka i filety i połączyć je z resztą składników. Sałatka jest bardzo szybka i ma rewelacyjny smak.
Przygotowanie:
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl