Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć tradycyjnych smakołyków takich jak kolorowe sałatki, jajka w najróżniejszych postaciach, domowych wypieków czy swojskich wędlin i mięs. Warto zatem przygotować klasykę w oryginalnej odsłonie, czyli pieczoną, białą kiełbasę z wytrawnymi dodatkami.
Biała kiełbasa to produkt, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Ów smak to niemalże tradycja, która towarzyszy nam od pokoleń - swojskie mięso gości w wielu postaciach np. podane jest w żurku. Warto jednak zaskoczyć domowników i świątecznych gości nieco bardziej oryginalnym smakiem - mowa tu o pieczonej białej kiełbasie z dodatkiem wytrawnego wina i obłędnej musztardy francuskiej.
Tak przygotowany wielkanocny rarytas, taplający się w niebiańskim sosie gwarantuje zachwyt przy stole i liczne prośby o dokładkę! Warto jednak pamiętać o takich dodatkach jak miód, cebula i oczywiście zadbać o bazę najlepszej jakości.
Składniki:
Sposób przygotowania: