Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Grillowanie byłoby nudne gdyby nie kolorowe dodatki i fikuśne sałatki. Poza tradycyjnymi smakami jak miksy sałat, pomidory i ogórki podane na różne sposoby, warto na spotkanie pod chmurką przyszykować rewelacyjną recepturę siostry Anastazji. Skład to majstersztyk i jednocześnie klasyka na talerzu.
Dania z rusztu to przede wszystkim obłędne mięsa, ryby czy podpiekane warzywa i sery. Wspólne biesiadowanie się na tym jednak nie kończy, a dużą rolę odgrywają dodatki, bez których dania z grilla nie smakowałyby tak obłędnie. Mowa tu przede wszystkim o sałatkach, które nie tylko dostarczają witamin, ale i gwarantują zadowolenie gości.
Przepis siostry Anastazji jest banalnie prosty, jednak efekt przerasta najśmielsze oczekiwania. Sałatka na grilla z dodatkiem selera i jabłka to prawdziwy hit, którego nie może zabraknąć na stole. Kluczem do sukcesu nie są jedna te dwa bazowe składniki. To dodatek orzechów włoskich idealnie łączy wszystkie smaki i dodaje przyjemnej chrupkości. Sos to równie ważny składnik - potrzebne są do tego jedynie proste, bazowe produkty.
Składniki:
Sposób przygotowania: