Gofry kojarzą się przede wszystkim z owocami, słodkimi polewami i bitą śmietaną. Okazuje się, że można przyrządzać je również na słono. Z dodatkiem cukinii będą miały wyjątkowo świeży i aromatyczny smak. Można podawać je jako przekąskę, drugie śniadanie lub przystawkę. W takim niecodziennym wydaniu latem będą smakowały wyśmienicie. Oto jak je przygotować.
Do przyrządzenia gofrów z cukinią będzie potrzebne mleko, jajka i mąka. Zwykłe mleko można zamienić np. na napój sojowy. Opcjonalnie można dodać przyprawy takie jak zioła prowansalskie, bazylia czy oregano.
Składniki:
Przygotowanie:
Gotowe gofry można podawać z dodatkiem różnych serów, hummusu czy duszonych warzyw. Sprawdzi się też tradycyjny sos koperkowy oraz gęsty sos musztardowy. Poza tym można je serwować posypane koperkiem albo natką pietruszki. Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl.