Już w lipcu stragany i warzywniaki wypełniają się sezonowymi dobrami. Wśród soczystych i pachnących warzyw i owoców warto wyróżnić także grzyby, które nie tylko dodają potrawą aromatów, ale i niepowtarzalnego smaku. Idealnym przykładem jest jajecznica z kurkami, czyli klasyka w najprostszej postaci!
Jak śniadanie to tylko słodkie czy słone? Z tym dylematem budzi się wiele osób, jednak w sezonie wakacyjny wybór jest prosty, a piedestał należy do jajecznicy z kurkami. Idealnie kremowa, bajecznie puszysta i hojnie wypełniona po brzegi kurkami smakuje najlepiej! Grzyby o charakterystycznej prezencji, już okupują bazary i warzywniaki, a ci który decydują się na wędrówkę po lesie, mogą je znaleźć w wielu miejscach. Nie ma co się zatem zastanawiać - kolejne śniadanie będzie wybitne!
Jajecznica z kurkami z przepisu Magdy Gessler wychodzi niemalże rewelacyjna. wszystko przez odpowiednie przygotowanie i dodanie kilki tajemniczych składników. Jednym z nich jest kwaśna śmietana, a drugim oczywiście świeżo posiekany szczypior! Nie może zabraknąć także hojnej porcji masła i sezonowego ziela, czyli koperku. Więcej smacznych przepisów znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Składniki:
Sposób przygotowania: