Jak awanturka to tylko ta na kanapce! Przepis na obłędną pastę kanapkową to prawdziwa rewolucja wśród śniadań i domowych przekąsek. Dla tych, którzy jej jeszcze nie próbowali, polecamy szybko nadrobić zaległości. Tego smaku nie zastąpią nawet wygórowane tapasy czy nawet sam luksusowy kawior.
W domowym menu nie brakuje oryginalnych przepisów, nietypowych połączeń, czy duetów, które zaskoczą nie jednego nowicjusza czy turystę wielbiącego zupełnie inne smaki. Wśród dobrze nam wszystkim znanych receptur nie brakuje także prawdziwych perełek, które często po latach wracają na salony. Podobnie jest z pastą o charakterystycznej nazwie awanturka, która łączy w sobie dwa na pozór skrajne smaki.
Sycąca, kremowa i niesamowicie smaczna pasta awanturka to nic innego jak twaróg połączony z ...rybą. Czasami dodawano szprotki z puszki, czasami wędzoną makrelę, a jeszcze innym razem zapuszkowanych sardynek. Tu obowiązuje zupełna dowolność, warto jednak wiedzieć, ze poszczególne gatunki dadzą zupełnie odmienny posmak. Poza mocną bazą, do pasty dodaje się także cebulę, majonez i rzecz jasna, musztardę. Takie zestawienie da obłędny efekt, a ten doskonale dopełni ogórek kiszony czy kromki świeżego pieczywa.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Dziękujemy za przeczytanie artykułu!