Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Zamiast zatem po raz kolejny szykować nudne kanapki, papkowatą owsiankę czy dwuminutową, przypaloną jajecznicę, warto poznać przepis, który dosłownie rozpływa się w ustach. Magda Gessler zdradziła przepis, dzięki któremu jajka na nowo rozpieszczą kubki smakowe, a to wszystko w łatwy, szybki sposób.
O poranku niektórzy piją jedynie kawę, inni zajadają się owsianką, a niektórzy raczej omijają kuchnię i wczesne posiłki. Warto jednak poprawić złe nawyki i zacząć śniadania jeść jak król! To nie tylko zagwarantuje nam energię na długo, ale też sprawi, że dzień od razu stanie się lepszy. Naszą dzisiejszą propozycją jest przepis na jajecznicę, ale jajecznicę wyjątkową, kremową i delikatną jak nigdy wcześniej.
Jajka serwowane na śniadanie wcale nie muszą być nudne i bez wyrazu. Zapomnij więc o spalonych sadzonych, suchej jajecznicy czy tych na twardo z szarą, koszmarną obwódką. Właśnie dlatego postanowiliśmy zaprezentować przepis na idealnie kremową jajecznicę autorstwa Magdy Gessler. Wystarczy postawić na kilka smakowitych dodatków i solidną porcję nabiału, a klasyka nabierze zupełnie nowego wyrazu. Więcej smakowitych przepisów autorka zdradza w swojej książce, a więcej informacji na ten temat znajdziesz na stronie magdagessler.pl
Składniki:
Sposób przygotowania: