Nie od dziś wiadomo, że śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. niestety mimo tego, często o nim zapominamy, jemy je w pośpiechu lub stawiamy na oklepane, nudne produkty bez wyrazu czy cennych witamin. Zamiast zatem szykować po raz kolejny chleb z żółtym serem czy parówki, postaw na znakomitą pastę kanapkową z dodatkiem ryby. Jest smacznie, zdrowo i kolorowo.
Wśród topowych śniadań można wyróżnić wiele smakołyków, zaczynając od lekkich owsianek, koktajli warzywno-owocowych, jajecznych specjałów i kończąc na piętrowych kanapkach hojnie wypełnionych najróżniejszymi składnikami. Takie specjały często są jednak czasochłonne i wymagają długiej listy, często drogich produktów. Warto zatem wrócić do korzeni i przypomnieć sobie przepis na obłędnie smaczny banał, serwowany niegdyś przez nasze babcie i mamy. Mowa tu o paście kanapkowej, która jest zdrowa, sycąca i co najważniejsze obłędnie smaczna! Dodatkowym plusem poza krótkim czasem przygotowania jest niska cena.
Pasta kanapkowa to kulinarny banał, który doskonale sprawdzi się na śniadanie, lunch, kolację lub przekąskę podczas spotkania ze znajomymi. Nasza propozycja zawiera rybę, jaja, ogórki kiszone i rzecz jasna kremowe sosy jak majonez i musztardę. Takie połączenie zawsze smakuje wybornie, a wszystko ekspresowo i za bezcen!
Składniki:
Sposób przygotowania: