Triki kuchenne niejednokrotnie ratują nam życie. W sieci można znaleźć całą masę ciekawych pomysłów, warto jednak wiedzieć, które są warte naszego czasu, a które niekoniecznie. Dzisiejszą propozycją jest patent na mrożony płyn do naczyń, który może niejednokrotnie uratować nam życie i złagodzić nieprzyjemne dolegliwości.
Czasami najprostsze rozwiązania okazują się być tymi najlepszymi, podobnie jest z mrożonym płynem do naczyń. Chociaż na pierwszy rzut oka mogłoby się wydawać to nieco dziwne posunięcie, tak gwarantujemy, że funkcje, które otrzymamy, mogą okazać się wyjątkowo pomocne i funkcjonalne w kuchni.
Nad funkcją płynu do naczyń nie ma się co dużo rozpisywać - detergent ma za zadanie usunąć zanieczyszczenie z naszych brudnych talerzy, misek i patelni. Często wykorzystujemy go też do zapierania plam, czyszczenia tapicerek, dywanów i usuwania nieczystości z różnych powierzchni. Warto jednak poznać także magiczną funkcję, która wcale nie wiąże się z domowymi porządkami. Ten sprytny patent pozwoli nam sporo zaoszczędzić, a także zastąpi kosztowny przedmiot. Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl
Mrożony płyn do naczyń może wywołać uśmiech na twarzach wielu osób, jednak niedowiarków warto przekonać funkcjonalnym zastosowaniem produktu. Jeśli przelejemy detergent do woreczka strunowego i włożymy go do chłodziarki, otrzymamy skuteczny okład na poparzenia czy opuchliznę. Dzięki temu zaoszczędzimy sporo pieniędzy na specjalnych kompresach żelowych, które można dostać m.in. w aptekach.
To jednak niejedyna funkcja, jaką może pełnić nasz mrożony płyn. Taki pakunek świetnie sprawdzi się także jako wkład do lodówek turystycznych. Kolejną ciekawą i niezwykle przydatną funkcją jest szybkie schładzanie napoi i przewożenie sklepowych mrożonek, mięs, lodów i niektórych deserów, które mogłyby nie przetrwać podróży samochodem bez źródła zimna.