Nudne śniadania odejdą w zapomnienie, jeśli postawisz na przepis z obłędnym kurczakiem w roli głównej. Mowa tu o kremowej i puszystej paście kanapkowej, która doskonale pasuje do świeżego pieczywa. Przygotowanie to przysłowiowa bułka z masłem - wszystkie szczegóły i listę składników zdradzamy w przepisie poniżej.
Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia dlatego warto o nim pamiętać i co najważniejsze sprawić, by było smakowite i ciekawe. Właśnie dlatego, zamiast szykować nudne kanapki, jajka sadzone czy jajecznicę, warto postawić na kremową pastę kanapkową, która zachwyci podniebienie i zostanie zapamiętana na długo. Wszystko za sprawą składników - tu króluję wędzony kurczak, a smak mięsa wzbogaca m.in. duszona cebula i przyprawy.
Kanapkowe smarowidło to banalnie prosty przepis, który spróbowany raz, pozostanie w domowym menu. Wystarczy zmielić mięso i połączyć ze złocistą cebulą duszoną na maśle z czosnkiem. Następnie dodajemy zioła, świeżą zieleninę i nasze spoiwo, czyli puszysty majonez. Wszystko mieszamy i pasta kanapkowa jest gotowa.
Składniki:
Sposób przygotowania: