Co dodać do ciast, by wyszły nieziemsko puszyste, lekkie, słodkie i dosłownie idealne? Mleko skondensowane to niezawodny produkt, który magicznie zadziała zarówno na sernik czy też na biszkopt. Wszystko zależy jednak od proporcji i pozostałych składników - więcej szczegółów zdradzamy poniżej.
Sernik to nasze dobro narodowe, więc można przygotować go niemal na każdą okazję. Szczególnie gdy zbliżają się Święta Wielkanocne, warto poznać przepis, który zwali z nóg nawet największych smakoszy. Opiera się on na klasycznych składnikach jednak jeden. sprawia, że serowy wypiek jest gładki, kremowy i niemalże aksamitny. Mowa tu o mleku skondensowanym, które dostaniemy w każdym sklepie, kosztuje grosze i dosłownie działa cuda!
Mleko skondensowane w połączeniu z zaledwie pięcioma innymi składnikami to przepis na sernik idealny na wiosnę i Wielkanoc. Jest nieziemsko puszysty i arcyprosty w przygotowaniu. Tu obejdzie się bez kombinowania i wymyślnych receptur - ze wszystkim poradzi sobie nawet największy nowicjusz, jednak smak to niemalże arcydzieło!
Składniki:
Sposób przygotowania: