Żadne mleko ani sok z cytryny. Szef kuchni zdradził, jak zrobić puszystą jajecznicę

Chcesz zaskoczyć swoją drugą połówkę przyniesioną prosto do łóżka wyjątkową jajecznicą? Wykorzystaj przepis szefa kuchni i patrz, jak wszytko znika z talerza! Potrzebujesz jednego tajemniczego składnika. Jak to zrobić zaprezentowano na TikToku.

Na internecie można znaleźć wiele przepisów na przygotowanie doskonałej jajecznicy. Jednak nie zawsze nam one wychodzą. Jedne jajka są zbyt gumowate, inne suche. Aby mieć pewność, że tym razem wyjdą idealne, warto wypróbować przepis szefa kuchni.

Zobacz wideo Tofucznica [HAPS VEGE]

Jak można zrobić dobrą jajecznicę? Szef kuchni pokazuje jak ją wykonać

Szef kuchni zdradził jak uzyskać doskonale puszystą jajecznicę. Jeśli marzysz o delikatnym i rozpływającym się w ustach śniadanie lub chcesz poprawić swoje podstawowe umiejętności kulinarnie, mamy dla Ciebie przepis, który musisz opanować. Możesz zobaczyć go na TikToku na kanale "fallow_restaurant". Obejrzało go już 7 milionów użytkowników.

Internauci licznie komentują nagranie:

Zrobiłam ją po obejrzeniu twojego filmu. Perfekcyjna!
Właśnie to zrobiłem i było niesamowite!

Idealna jajecznica? Przepisy w internecie pomijają ważny składnik

Tradycyjne przepisy na jajecznice zwykle składają się z trzech kluczowych składników: jajka, kawałka masła i przypraw. Jednak ten szef kuchni postanowił zdradzić tajemniczy składnik, który można dodać do tego ulubionego dania, aby pobudzić kubki smakowe. Chodzi o crème fraîche. Jest to rodzaj kremowego produktu mlecznego o konsystencji podobnej do kwaśnej śmietany.

Jajecznica ze śmietaną, którą przygotujesz w kilka minut. Jest banalnie prosta

Aby przygotować jajecznicę identyczną jak szefa kuchni, potrzebujemy według jego wskazówek:

  • minimum 3 jajka,
  • łyżkę masła,
  • łyżkę śmietany
  • sól, pieprz do smaku.

Gotowanie należy zacząć od wybicia jajek do miski. Doprawienia ich solą i pieprzem, a następnie dokładnego roztrzepania ich widelcem. W kolejnym kroku roztapiamy na patelni masło, aż lekko zbrązowieje i wylewamy na to naszą przygotowaną masę. Ważne jest, aby całość ciągle mieszać za pomocą szkatuły na małym ogniu. W ten sposób jajka będą ścinać się równomiernie. Można od czasu do czasu zabrać patelnię z ognia. Na koniec dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany. Danie podajemy na przyrumienionej grzance i gotowe.

Więcej o: