Wśród tradycyjnych, polskich wypieków nie brakuje rozmaitych smakowitości, zaczynając od pulchnych, drożdżowych bab, a kończąc na kruchych specjałach z dodatkiem sezonowych owoców. Latem, gdy pieczenie może wydawać się znacznie bardziej uciążliwe, warto postawić na szybkie przepisy. Mini serniczki w formie na babeczki to zatem strzał w dziesiątkę!
Najprostsze rozwiązania, często okazują się tym najlepszymi. Ta zasada obowiązuje także w kuchni i wypiekaniu wspaniałych, słodkich ciast. Właśnie dlatego warto wypróbować mój przepis na mini serniczki, które nie tylko są urocze i smaczne, ale i banalnie proste w przygotowaniu. Wystarczy zadbać o składniki, wszystko szybko zmielić i gotowe! Tu nie ma wielkiej filozofii, jest za to swojski skład i sezonowe smaki.
Mini serniczki wystarczy przygotować w pięć minut, by podbiły podniebienie największych smakoszy. Zaczynamy od składników - potrzebny będzie oczywiście nabiał - w tym przypadku stawiamy na skyr. Dodajemy także jajka, cukier i proszek budyniowy. Przysłowiową wisienką na torcie są owoce - najlepiej jagody, maliny lub truskawki. Serniczki pieczemy przez około pół godziny i słodka przekąska jest gotowa do podania! Ten smak uzależnia, dlatego warto ten przepis zapisać lub nawet zapamiętać na kolejną okazję.
Składniki:
Sposób przygotowania: