Wielkanoc to ogólnopolski sposób na przejedzenie. Typowe menu jest nie tylko bardzo ciężkostrawne, kolejnym problemem jest brak umiaru. Spożywamy zbyt duże porcje w małych odstępach czasu, co skutkuje nie tylko dodatkowymi kilogramami, ale też problemami z trawieniem. Jajka faszerowane z awokado stoją w opozycji do tłustego menu i mogą stanowić zdrową odmianę. Można je potraktować jako samodzielne śniadanie, smaczny dodatek do dania głównego lub zdrową i lekką przekąskę w trakcie dnia. Jak zrobić farsz do jajek z awokado i co będzie Ci potrzebne? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w dalszej części artykułu.
Zanim przystąpisz do pracy, koniecznie sprawdź listę wszystkich składników. Przepis na jajka faszerowane awokado bazuje na kilku wyjątkowych składnikach, których brak sprawi, że smak będzie niekompletny. Przed wyprawą do sklepu zrób zdjęcie poniższej listy.
Oto prosty przepis na jajka faszerowane awokado:
Wiemy już, jak zrobić pastę z awokado i jajek, ale dodatkowo warto poznać jej inne zastosowania. Oprócz nadziewanych jajek doskonale sprawdzi się też jako dodatek do naleśników, kurczaka, szynki czy pieczonych warzyw. Można ją też wymieszać z ryżem lub makaronem i w kilka chwil cieszyć się zdrowym obiadem. To bardzo proste i jednocześnie zdrowe podejście pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze.
Zobacz też: Jak przygotować świąteczne jajka, które przejdą do historii? Oto 3 oryginalne przepisy na Wielkanoc