jakość produktów
-
Rozmrażasz mięso i zauważasz charakterystyczne plamy? Sprawdź, czy taki produkt zdaje test jakości
Mrożenie to sprawdzana metoda przechowywania produktów oraz sprytny sposób na przedłużenie jakości bez utraty witamin, minerałów, a także smaku. Co, jednak gdy po rozmrożeniu na kawałkach mięsa ukazują się charakterystyczne białe plamy? Sprawdź, c...
-
Przepis na katastrofę. Wystarczy odrobina tych produktów, by zepsuć nawet najlepszy żurek wielkanocny
Nie ma Wielkanocy bez żurku. Tradycyjna zupa to jednak przede wszystkim najlepszej jakości składniki i sprawdzony przepis rodem z babcinego zeszytu. Jak się jednak okazuje, drobny błąd może wszystko zniweczyć, a niektóre produkty zepsują nawet...
-
"Kiełbasa zwyczajna" pod lupą Katarzyny Bosackiej. Ilość mięsa w składzie jak na lekarstwo
Jak się okazuje, "kiełbasa zwyczajna" wcale taka zwyczajna nie jest. Katarzyna Bosacka postanowiła sprawdzić skład popularnego produktu, który od lat króluje w supermarketach. Skład daleki jest od ideału - znajdziemy w nim cały wachlarz aromatów,...
-
Brak tuńczyka w tuńczyku. Zbadano próbki farszu z popularnej sieciówki
Znana sieciówka musi powalczyć o zaufanie wśród klientów. Badania wykazały, że w kanapce z tuńczykiem, którą oferuje... nie ma DNA tej ryby.
-
Szpitalne jedzenie w Polsce. Na co mogą liczyć pacjenci szpitali?
Szpitalne jedzenie w zdecydowanej większości nie jest chwalone przez pacjentów. Zewsząd dochodzą skargi na ilość i jakość porcji oferowanych podczas pobytu w publicznych placówkach.
-
Kiełbasa kiełbasie nierówna. Jak kupić taką dobrej jakości? Co z parówkami? Są warte złej sławy? Sprawdzamy
Chcesz kupować kiełbasę dobrej jakości, ale nie wiesz, na co zwrócić uwagę? Porozmawialiśmy z ekspertem i mamy kilka porad, jak wybrać najlepszy produkt.