klops
-
Co drugi tydzień robię tę pieczeń. Pyszna na ciepło i na zimno. Ważny jest środek
Nasz dzisiejszy przepis jest znany od dziesięcioleci i święcił triumfy popularności podczas rodzinnych spotkań w czasach PRL-u. Na szczęście nie daliśmy mu popaść w zapomnienie i do dziś chętnie robimy tę pieczeń. Moja rodzina uwielbia ją do tego...
-
Pieczeń rzymska z jajkiem - idealna nie tylko na Wielkanoc. Spróbujesz i nie pożałujesz
Pieczeń rzymska z jajkiem to pyszny dodatek na kanapki, ale nie tylko. Przyrządzenie domowego klopsa nasyci całą rodzinę, a wygląd potrawy ozdobi wielkanocny stół. Jak przyrządzić to kultowe danie? Przepis jest prosty, a jego wykonanie zajmuje...
-
Pieczeń z mięsa mielonego na kanapki. Lepsza od niejednej wędliny. Przepis na sycący dodatek
Pieczeń z mięsa mielonego zwana inaczej klopsem, czy też pieczenią rzymską jest idealną alternatywą dla sprzedawanej w sklepach wędliny. Co więcej, tego rodzaju dodatek do kanapek nie zawiera żadnych konserwantów i jest wyjątkowo sycący. Poniżej...
-
Klops wieprzowy pieczony siostry Anastazji. Przepis na domowy obiad z jednym ciekawym dodatkiem
Codzienne przygotowywanie obiadu bywa wyzwaniem, zwłaszcza kiedy brakuje nam już pomysłów. Z pomocą może przyjść klops wieprzowy pieczony siostry Anastazji. Smakuje wybornie i nie jest trudny w przygotowaniu.
-
Klops Magdy Gessler to genialna propozycja na obiad lub przekąskę. Jak go zrobić? [PRZEPIS]
Klops to bardzo prosta i smaczna potrawa, którą można podać zarówno na ciepło, jak i na zimno. Świetnie smakuje z aromatycznym sosem i ziemniakami, ale także z pajdą chleba i ogórkiem kiszonym. Jak zrobić klops według receptury Magdy Gessler?...