sos do makaronu
-
Domowe pesto z rukoli olśni gości podczas posiłku. Zobacz, jak zrobić obiad w 10 minut
Pesto z rukoli domowej roboty nie ma sobie równych. Podane z makaronem olśni gości podczas posiłku. Przekonajcie się sami, jakie jest proste w wykonaniu. Prezentujemy dwa szybkie przepisy na przepyszne pesto.
-
Przepis na jesienny sos z dyni z kremowym dodatkiem. Idealny do makaronu, kluch i mięsa
Przepis na sos z pieczonej dyni i masła orzechowego to doskonały dodatek do jesiennego obiadu. Poza warzywami w składzie znajdziesz też sezonowe przyprawy, które gwarantują dużo smaku. Wystarczy wrzucić produkty do piekarnika, później je zblendowa...
-
Sos serowy do makaronu. Ten prosty przepis podbija media społecznościowe. Obiad w stylu mac and cheese
Sos serowy do makaronu to hit internetu. Coraz częściej można zobaczyć, jak w mediach społecznościowych wiele osób zajada się kalorycznym i przepysznym daniem. Na Facebooku pojawił się przepis, który ma coraz więcej odsłon.
-
Sos serowy do makaronu. Połączenie dwóch serów to połowa sukcesu - sekret tkwi w przyprawie, której używasz do flaków
Sos serowy do makaronu jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Istotą smaku sosu serowego jest połączenie dwóch gatunków sera - najlepiej wyrazistego pleśniowego, oraz lżejszego, bardziej kremowego. Kropką na i jest jednak przyprawa, która...
-
Przepis na domowy sos pomidorowy do makaronu. Warto dodać dokładnie te przyprawy
Sos pomidorowy do makaronu to prawdziwa klasyka kuchni włoskiej. Zastanawiasz się, jak go przygotować? Wystarczy kilka prostych składników, by powstał aromatyczny i domowy sos, który z pewnością na stałe zastąpi sklepową wersję.
-
Sos grzybowy - przepis według Jakuba Kuronia. Aromatyczny i gęsty sos, który przygotujesz z pięciu składników
Sos grzybowy to wspaniały dodatek do dań mięsnych, jak i tych wegetariańskich. Komponuje się z kaszą gryczaną lub perłową, ryżem brązowym, a nawet makaronem. Przedstawiamy sos grzybowy - przepis samego Jakuba Kuronia. Wypróbujcie koniecznie!
-
Ajvar - pasta z pieczonej papryki nie tylko do pieczywa [PRZEPIS]
Ajvar to doskonałe rozwiązanie dla tych, którym znudził się już serek śmietankowy albo hummus na kanapce. Polubią go zarówno wielbiciele kuchni roślinnej, jak i smakosze mięs. Zobacz, jak przygotować tradycyjną bałkańską potrawę.