Szybki sposób na obiad, który wykonasz ze składników, które znajdziesz w swojej lodówce. Białą kiełbasę w sosie chrzanowym możesz podawać z ziemniakami, dzięki czemu danie jest sycące. Zobacz, jak przygotować białą kiełbasę w sosie chrzanowym, by zyskać w pełni aromatyczne danie.
Więcej ciekawych przepisów znajdziecie na naszej stronie głównej Gazeta.pl.
Składniki
Biała kiełbasa w sosie chrzanowym - wykonanie
Cebule obrać, pokroić w piórka i podsmażyć na maśle. Następnie dodać chrzan delikatesowy, majeranek oraz obie śmietanki. Gotować na małym ogniu przez 2 minuty i doprawić solą oraz pieprzem do smaku.
Sos przelać do formy żaroodpornej, na wierzchu ułożyć kiełbasy. Piec przez około 35 minut w temperaturze 180°C. Podawać z tartymi buraczkami i ziemniakami lub świeżym pieczywem.
Wielkanocne menu z kiełbasą w roli głównej
Ten przepis świetnie pasuje do wielkanocnego menu, ale musisz wiedzieć, że biała kiełbasa w sosie chrzanowym jest pyszna i na pewno każdy członek Twojej rodziny chętnie weźmie jedną na wynos. Jej smak będzie przypominał im, jak miło i rodzinnie spędzili czas, jak pysznie ich ugościłaś, no i skąd wzięłaś przepis na taką oryginalną białą kiełbasę w sosie chrzanowym.
Haps.pl jest dla Was i dla Was piszemy o kulinariach. Nie oznacza to jednak, że nie pamiętamy i nie myślimy o Ukrainie. Wszystkie najważniejsze informacje znajdziecie w tych miejscach: wiadomości.gazeta.pl, kobieta.gazeta.pl/ukraina.