Pączki z serka homogenizowanego, jakich jeszcze nie jadłeś! Sekret tkwi w kolejności dodawania składników

Pączki z serka homogenizowanego są błyskawiczne w wykonaniu i potrzeba tylko kilku składników, aby cieszyć się ich smakiem. Mogą być serwowane nie tylko w czasie trwania karnawału, ale nawet wtedy, gdy domowników najdzie ochota na coś słodkiego.

Pączki na serku homogenizowanym - mała przekąska, a jaka radość!

Pączki na serku homogenizowanym są ekspresowe w przygotowaniu i przepyszne. Wystarczy kilka składników z Twojej kuchni i deser gotowy! Przepis w sam raz dla zabieganych mam. Sprawdźcie koniecznie, a nie pożałujecie.

Przepis na pączki z serka homogenizowanego

Składniki:

  • 400 g serka waniliowego
  • 500 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • olej
  • cukier puder
  • 2 jaja

Pączki z serka homogenizowanegoPączki z serka homogenizowanego BarthFotografie /Shutterstock

Wykonanie krok po kroku:

  1. Przesiej mąkę. Dołóż proszek do pieczenia.
  2. Wbij jaja i dołóż serek waniliowy.
  3. Dokładnie wymieszaj.
  4. Podgrzej olej.
  5. Nałóż masę na łyżkę i włóż do oleju
  6. Smaż na średniej temperaturze, do czasu aż zbrązowieją.
  7. Odsącz nadmiar tłuszczu.
  8. Posyp cukrem pudrem.
Zobacz wideo Pączki hiszpańskie - słodkie, wilgotne i mięciutkie

Szybkie pączki na serku homogenizowanym z cynamonem i kardamonem

Szybkie pączki na serku homogenizowanym są dobre nie tylko na czwartkowe szaleństwo, ale i na drugie śniadanie. Wykonuje się je błyskawicznie! Sprawdź, jak zrobić pączki z serka homogenizowanego z dodatkiem korzennych przypraw. W sam raz do ciepłej herbatki!

Składniki:

  • 1 serek homogenizowany
  • 3 jaja
  • 1,5 szklanki mąki
  • olej do smażenia
  • cukier puder
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • cynamon, kardamon

Pączki z serka homogenizowanego na tłusty czwartek i nie tylko. Zdjęcie ilustracyjnePączki z serka homogenizowanego na tłusty czwartek i nie tylko. Zdjęcie ilustracyjne TalyaAL/shutterstock.com

Wykonanie:

  1. Wymieszaj serek z jajkami.
  2. Przesiej mąkę. Dołóż proszek do pieczenia.
  3. Całość zmiksuj.
  4. Rozgrzej olej do smażenia.
  5. Nabierz masę na łyżkę i włóż do głębokiego oleju.
  6. Smaż do czasu, aż ciasto się zarumieni.
  7. Wyciągnij, odcedź i ostudź.
  8. Posyp cukrem pudrem. Dodaj przyprawy korzenne.

Zobacz też: Faworki jak u babci. Też nie możecie się doczekać tłustego czwartku? Te przepisy warto wypróbować wcześniej!

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.