Pasta jajeczna to idealne rozwiązanie na smaczne i pożywne śniadanie, które doda energii z rana. Jak sprawić, aby miała doskonały smak? Ważne jest, aby dodać do niej przyprawy takie jak np. lubczyk i słodka papryka. Sprawią one, że będzie wyjątkowo aromatyczna. Oto jak przygotować wyśmienity posiłek o poranku.
Zobacz wideo David Beckham vs Brooklyn Beckham. Pojedynek na przewracanie naleśników
Pasta jajeczna - przepis na dobry początek dnia
Gotową pastę można połączyć z posiekaną pietruszką i nakładać na ulubione pieczywo. Pietruszkę można zastąpić tradycyjnym szczypiorkiem lub koperkiem. Palce lizać!
Składniki:
- trzy jajka,
- łyżka majonezu,
- łyżeczka musztardy,
- słodka papryka w proszku,
- suszony lubczyk,
- sól i pieprz do smaku,
- kilka gałązek pietruszki.
Takie śniadanie dostarczy energii z rana. Zrobisz je w mniej niż dziesięć minut
Pasta jajeczna to uniwersalny dodatek do pieczywa - będzie świetnie smakowała z różnymi warzywami, np. z papryką, sałatą czy rzodkiewką. Składniki można łączyć w dowolnych proporcjach, w zależności od tego, jaką konsystencję i smak chce się uzyskać.
Przygotowanie:
- Umyj i posiekaj drobno pietruszkę.
- Ugotuj jajka na twardo. Uwaga. Nie powinny gotować się zbyt długo, ponieważ mogą stracić smak.
- Ugotowane jajka obierz ze skorupki i rozgnieć je widelcem w misce. Można też użyć do tego blendera. Wtedy uzyskają gładką, jednolitą konsystencję.
- Do jajek dodaj majonez, musztardę, słodką paprykę, lubczyk oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj dokładnie całość i dodaj posiekaną wcześniej pietruszkę.
- Pastę można wykorzystać jako dodatek do kanapek.
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl