Sos tatarski do jajek to pyszny dodatek, który w latach 90. był kultowym produktem. Wówczas w niemal każdym domu można było znaleźć choćby jeden słoiczek z przepysznym kremowym smakołykiem. Dziś ponownie wraca do łask. Przygotuj tradycyjną, domową wersję i przywróć dawne wspomnienia.
Tradycyjny sos tatarski jest delikatny, kremowy, a zarazem wyrazisty w smaku. Wykorzystanie go podczas Świąt Wielkanocnych nie musi ograniczać się wyłącznie do jajek faszerowanych. Dawniej sos tatarski kładziono także na kanapki z wędliną, dzięki czemu przekąska nabierała zupełnie nowego charakteru. Jak przyrządzić idealną wersję z lat 90.? Wykorzystaj poniższy przepis.
Składniki:
Tradycyjna wersja sosu tatarskiego zawierała domowe składniki. Dlatego w kompozycji lądowały leśne grzyby marynowane lub kiszone ogórki, które zostały z przyrządzanej sałatki jarzynowej. Sklepowe wersje zazwyczaj posiadają marynowane pieczarki.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.
Proste jajka faszerowane to idealne rozwiązanie kiedy poszukujemy sycącej przekąski na wielkanocny stół. Wystarczy, że wykorzystasz poniższy przepis.
Sposób przygotowania:
Smacznego!