Sernik to jeden z klasycznych wypieków, które sprawdzają się w różnych okolicznościach. Można go podawać jako deser, słodką przekąskę albo dodatek do kawy i herbaty. Aby wyszedł niezwykle delikatny i puszysty warto skorzystać z poniższego przepisu.
Do przygotowania sernika będą potrzebne tylko jajka, twaróg i mleko skondensowane. Ciasto warto podawać z dodatkiem konfitury, lukru bądź polewy czekoladowej. Najlepiej smakuje w towarzystwie lodów waniliowych.
Składniki:
Przygotowanie:
Gotowy sernik najlepiej jest studzić pozostawiając go w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Dzięki temu nie opadnie i pozostanie puszysty. W międzyczasie można przygotować polewę czekoladową lub lukier do polania ciasta. Doskonałym dodatkiem do deseru będzie konfitura i gałka lodów waniliowych.
Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl