Koniec z tłustymi kotletami, nudnymi wersjami pierogów i klasycznym rosołem. Jeśli domowe menu stało się już rutyną, postaw na nieco bardziej oryginalne i jednocześnie proste dania. Jednym z nich są obłędne i ekspresowe w przygotowaniu kotlety rybne.
Codzienna dieta powinna być odpowiednio zbilansowana i bogata cały wachlarz składników, witamin i minerałów. Ważnym elementem są także owoce morza, które niestety często odkładamy na bok, a ich miejsce zastępujemy drobiem, wieprzowiną czy wołowiną. W wielu domach nadal panuje też przekonanie, że dania rybne nie mogą zbyt wiele zaoferować. Dziś spróbujemy odczarować tę błędną tezę, a przepis na chrupiące kotlety rybne z pewnością nam w tym pomoże.
Kotlety rybne wcale nie muszą być mdłe, nudne i pozbawione wyrazu. Wystarczy zmiana nawyków, odpowiednie dodatki, a całość będzie smakować o niebo lepiej niż klasyczne, polskie obiady. Kluczem do sukcesu jest rzecz jasna świeża porcja ryby. Tu warto pochylić się też nad różnymi gatunkami - szczególnie polecamy dorsza, który z pewnością przypadnie do gustu.
Składniki:
Sposób przygotowania: