Najprostsze rozwiązania często okazują się być tymi najlepszymi - także w kuchni. Właśnie dlatego warto przygotować znakomite kluski leniwe, które świetnie zastąpią skomplikowane i wymagające obiady. Jest smacznie, zdrowo i niebywale szybko, a wszystko za sprawą zaledwie kilku składników.
Nic nie poprawi humoru w pochmurny, jesienny dzień tak jak solidna porcja domowego obiadu. Poza zupami, potrawkami, rozgrzewającymi gulaszami czy zapiekankami warto skusić się także na słodkie wersje klasyków. Idealną propozycją będą zatem leniwe kluski z dodatkiem aromatycznego nabiału. Przepis jest banalne prosty, ekspresowy i z pewnością zadowoli każde podniebienie.
Prostym, szybkim i niebywale smacznym przepisem na obiad są leniwe kluski, zwane w wielu domach także pierogami. Wystarczy połączyć twaróg, ziemniaki, jajko i odrobinę mąki i już są gotowe. Prosty smak warto jednak podrasować jesiennymi składnikami - w wersji na słodko doskonale sprawdzi się dodatkowa porcja nabiału, dynia, marchewka, korzenne przyprawy i odrobina miodu. Takie połączenie rozgrzeje wszystkie zmysły i da niebywały smak, który zapamiętamy na długo.
Składniki na leniwe:
Jesienny sos:
Do podania:
Sposób przygotowania: