Chleb w jajku to najlepsze danie śniadaniowe, którym zajadają się ludzie na całym świecie. Grube kromki pieczywa zanurzone w bogatej i aromatycznej mieszance jajecznej często podawane są w różnych odsłonach. Potrawa, która zdobywa podniebienia od pokoleń, wciąż chętnie przygotowywana jest w wielu domach w tradycyjnej postaci. Jeśli masz ochotę na nieco urozmaicenia, dodaj kilka składników, które wzbogacą smak i aromat.
Do przygotowania tradycyjnej wersji chleba w jajku potrzebujesz jedynie dwóch składników. W tym przypadku świetnie sprawdzi się czerstwy chleb, który w tej formie będzie smakował znakomicie. Jeśli znudziła ci się klasyczna wersja tego śniadania, wzbogać je o dwa składniki, czyli żółty ser i tłuste mleko. Potrzebujesz:
Każdy ze składników tworzy smak tego uwielbianego przez Polaków dania. Kilka dodatków może całkowicie przekształcić klasyczne śniadanie w prawdziwą ucztę dla podniebienia. Tłuste mleko dodane do jajecznej masy sprawi, że danie będzie jeszcze bardziej smaczne, chrupiące i delikatne, z kolei plastry żółtego sera sprawią, że każdy gryz będzie się idealnie ciągnął.
Postępuj krok po kroku.
Jeśli masz ochotę, to zagłosuj w naszym sondażu, który znajduje się poniżej.