Przystawki na wielkanocnym stole nie tylko dobrze smakują, ale także wyglądają niezwykle efektownie. Na najbliższe święta proponujemy wypróbować roladki z szynki zatopione w galarecie. Tarty chrzan podkręca smak potrawy i sprawia, że przekąska ma jeszcze bardziej wielkanocny wydźwięk.
Jeśli zależy nam na tym, aby nasz stół wielkanocny był pełen smakowitych dań, to szynka w galarecie z jajkiem jest strzałem w dziesiątkę. Przekąska wygląda bardzo dekoracyjnie i zachęca do spróbowania. Do przygotowania tej smakowitej przystawki będą potrzebne następujące składniki:
Bazę naszego dania tworzą roladki z szynki. W galarecie wyglądają bardzo dekoracyjnie i apetycznie, o czym warto przekonać się samemu. Jak je zrobić? Postępuj zgodnie z poniższą instrukcją:
Szybkość i prostota przygotowania to coś, co doskonale opisuje nasz przepis na szynkę w galarecie z warzywami. Kolejne etapy przygotowania przekąski zostały opisane poniżej:
Zobacz też: Nie pieczarka i nie łosoś. Inna ryba z kiszonym ogórkiem tworzy eksplozję smaku w faszerowanych jajkach
Danie może wyglądać bardzo zjawiskowo i zachwycać feerią barw. Poniżej propozycje, jak zrobić szynkę w galarecie, aby smakowicie prezentowała się na stole. Puste przestrzenie w półmisku przed wlaniem galarety można wypełnić następującymi składnikami:
Majonez, chrzan i sos tatarski - to w ich towarzystwie najlepiej smakuje szynka w galarecie. Z czym jeszcze można podawać przystawkę? Z daniem bardzo dobrze komponują się także marynowane grzyby, pieczarki, kapary, kalafior i czosnek. Świetnie odnajdzie się również w towarzystwie klasycznej sałatki jarzynowej i świeżego pieczywa.
Zrobisz szynkę w galarecie na święta? Zapraszamy do udziału w sondzie oraz do komentowania.