barszcz wigilijny
-
Plamy po barszczu? To już nie problem. Podpowiadamy, jak się ich pozbyć w bardzo prosty sposób
Po raz kolejny zasiedliście do wigilijnego stołu, a na koniec okazało się, że na obrusie i, o zgrozo, na ubraniach też pojawiły się plamy po barszczu? Na szczęście istnieją proste metody na ich usunięcie. Oto kilka z nich.
-
Barszczyk wigilijny bez zakwasu. Prosty, pyszny i aromatyczny
Aromatyczny barszcz jest jedną z tradycyjnych potraw na świątecznych stołach. W dodatku z krokiecikami, pasztecikami czy uszkami stanowi absolutny klasyk okresu świąt Bożego Narodzenia. Jak go przygotować bez zakwasu?
-
Potrawy wigilijne - przepisy inspirowane kuchnią świętej Hildegardy
Potrawy wigilijne z przepisów świętej Hildegardy to z pewnością dania, których jeszcze nie próbowaliście. Na szczęście można to zmienić. Spróbujcie sami, jakie są wspaniałe w smaku i jednocześnie proste w wykonaniu.
-
Barszcz wigilijny. Podajemy przepis na tradycyjną, postną zupę. Zrobisz ją naprawdę błyskawicznie
Przedstawiamy przepis na barszcz wigilijny, którego kolor i smak zachwyci każdego. Tę postną zupę przygotujesz w ekspresowym tempie. Nie będzie do niej potrzebny zakwas. Wystarczą buraki, woda, ocet i przyprawy.
-
Barszcz biały wigilijny - przepis na wyjątkowe danie. Jeden dodatek gwarantuje głęboki smak
Biały barszcz wigilijny często gości na naszych świątecznych stołach. Suszone grzyby i zakwas nadają temu daniu wyjątkowego smaku, a jeden nieoczywisty dodatek świetnie wydobywa ukryte aromaty. Jak zrobić biały barszcz wigilijny, żeby był absolutn...
-
Wigilijny barszcz grzybowy - przepis. Dodaj do niego kapustę kiszoną i odmień smak swoich świąt
Esencją wigilijnego smaku są potrawy z dodatkiem grzybów. W każdym polskim domu podczas Wigilii serwowany jest barszcz - najczęściej czerwony z uszkami jednak w niektórych regionach Polski, kolacja wigilijna zaczyna się od kwaśnego barszczu z...
-
Barszcz wigilijny Roberta Makłowicza. Zobacz, jak przyrządza go mistrz
Jakie dania podaje na Wigilię Robert Makłowicz? Oczywiście tradycyjny, domowy barszcz czerwony. Zobaczcie, jak przyrządzić tę potrawę według przepisu mistrza.
-
Uszka z grzybami. Jak przygotować uszka, które trafią do wigilijnego barszczu?
Uszka z grzybami to obok pasztecików najczęściej spotykany dodatek do czerwonego, wigilijnego barszczu. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy na uszka z grzybami i nie tylko.
-
Barszcz czerwony nie tylko na świąteczny stół. Jak go zrobić, by był klarowny i esencjonalny?
Macie ochotę na czerwony barszczyk? To zupa, którą można podawać nie tylko od święta! Do pierogów, do uszek, do pasztecików... Sprawdźcie, jak zrobić najlepszy barszcz czerwony.
-
Barszcz czerwony wigilijny. Jak go przygotować? [PRZEPIS]
Barszcz czerwony wigilijny to nieodłączny element świątecznego menu. Pojawia się na stole jako jedno z pierwszych dań, zazwyczaj w towarzystwie uszek z grzybami lub pasztecików. Jak ugotować barszcz wigilijny? Podajemy przepis na barszcz świąteczny.
-
Wygląda niepozornie, a smakiem przebija kultowe wypieki. Szarlotka się chowa
-
Jak się nie nabrać na owoce pryskane chemią? Mały szczegół w tym pomoże
-
Opowiada o swojej pasji: Lecimy sprzętem, który nie ma sterów. Jest tylko palnikMATERIAŁ PROMOCYJNY
-
Warzywny wywar przegoni mszyce na dobre. Najlepszy i ekologiczny sposób
-
Kucharka księdza gotuje najlepszy krupnik. " Biskupowi aż biret spadł"
- Moja babcia robi szparagi inaczej niż wszyscy. Tę część każdy wyrzuca
- Ziemniaki w chrupiącej skórce w 5 minut. Nie potrzebujesz piekarnika
- Kwaśniewski wspomina, jak piekł pizzę dla BOR-u. "Cały czas zasuwałem w kuchni"
- Prosty przepis na holenderskie kotlety mielone. Będą smakować wybitnie
- Zupa szczawiowa Magdy Gessler i Roberta Makłowicza. Która lepsza?