opieńka
-
Czy są grzyby? Poszłam się przekonać i byłam w szoku - mogłam przyjechać tirem
Listopad to miesiąc, kiedy w naszej świadomości już nie ma za bardzo po co iść do lasu na grzyby, ale jako że w tym roku nie jestem dostatecznie "grzybowo dopieszczona", postanowiłam nie zwracać uwagi na deszcz i wybrałam się do lasu, by przekonać...
-
Z nich zrobisz najlepszy farsz do pierogów. Biegnij do lasu, wrzuć je na patelnię i sam się przekonaj
Sezon na grzybobranie został już rozpoczęty. Wiele osób chwali się swoimi zbiorami, a także tym, co z nich można przygotować. My również podpowiadamy, jakie pyszności można wyczarować z darów lasu. Na liście znalazł się farsz do pierogów, lecz do...
-
Opieńki - przepis na obłędny farsz do pierogów. To najsmaczniejsze grzyby, ale musisz wiedzieć, na czym je smażyć
Opieńki to zdecydowanie jedne z najsmaczniejszych grzybów. Świetnie sprawdzają się w zupach, sosach i marynatach, ale jeśli ktoś choć raz spróbował pierogów z opieńkami, na pewno zgodzi się, że farsz opieńkowy to niebo w gębie. Jak przyrządzić?...
-
W lasach pojawiły się opieńki. Z czym można je pomylić? Co z nich zrobić? Opieńkowy poradnik
W lasach pojawiły się już opieńki. Czy wiecie jak je rozpoznać? Co smacznego z nich przygotować? Mamy dziś dla was kilka wskazówek - sprawdźcie koniecznie, zanim wybierzecie się na grzybobranie.
-
Opieńka. Grzyb, który powinien zagościć w naszej kuchni na dłużej [PRZEPISY]
Opieńki nie należą do najpopularniejszych grzybów. Rzadko je zbieramy, a to błąd! Te grzyby świetnie sprawdzą się jako dodatek do sosów czy jako danie główne. Trzeba je jednak gotować przez pięć minut. Polecamy sprawdzone przepisy z wykorzystaniem...
-
Opieńki marynowane: przepis. Ile gotować opieńki?
Opieńki marynowane to świetna przekąska, która sprawdzi się zarówno jako dodatek do różnych dań, jak i samodzielnie. Sprawdź, jak je przygotować.
-
Opieńki - przepisy, zbieranie, przygotowanie
Opieńki można znaleźć w większości polskich lasów - występują na terenie całego kraju. Najwięcej ich pojawia się w na przełomie października i listopada. Warto je zbierać, bo to bardzo smaczne grzyby, z których można przyrządzić smakowite potrawy....