Każdy, kto chociaż raz organizował większą imprezę dla rodziny lub znajomych wie, że na tego typu okazję nie ma nic lepszego niż jednogarnkowe danie. Leczo z kabaczkiem można przygotować w dowolnej ilości, łatwo można je też podgrzać i nie wymaga sterty naczyń, oszczędzamy więc wodę i nie ma dużej ilości zmywania. Banalnie prosty przepis na pyszne leczo z kabaczkiem znajdziesz poniżej.
Zanim przejdziesz do działania, sprawdź, co będzie potrzebne. Z pewnością większość składników można znaleźć w każdej kuchni, ale po niektóre produkty pewnie trzeba będzie udać się do sklepu. Wszystkie informacje na temat przepisu na leczo z kabaczka prezentujemy poniżej.
Oto składniki, które będą potrzebne do przygotowania wege leczo z kabaczkiem:
Wiemy już, jakie będą nam potrzebne składniki czas poznać cały proces przygotowywania pysznego leczo wege. Wszystkie kroki opisujemy poniżej:
To bardzo wyrozumiała potrawa także w kategorii dodatków. Leczo z kabaczka stworzy udany duet zarówno z ryżem jak i bagietką. Osoby, które starają się unikać węglowodanów, mogą nałożyć sobie samo leczo, które i tak będzie sycące. Leczo z powodzeniem można też odgrzać następnego dnia, oczywiście w międzyczasie przechowujemy je w lodówce. To dobre danie przede wszystkim dla kulinarnych debiutantów, którzy nie czują się pewnie w kuchni i jednocześnie nie chcą zamawiać kolejnej pizzy. Smacznego!
Zobacz też: Przetwory z cukinii - jak je przygotować? Podajemy najlepszy przepis