Pasta z makreli: jak przygotować rybną pastę na kanapki? To banalnie proste. Ryby to ta kategoria produktów spożywczych, która nierzadko jest przez nas pomijana. Zarówno przez młodszą grupę odbiorców, jak i tych starszych. Wynika to bardzo często nie tyle z powodu smaku, czy zapachu ryby, ale z powodu wszędobylskich ości. Na szczęście jest na to pewien sposób - wykonanie pasty rybnej. Jest doskonałym dodatkiem do kanapek, a co najważniejsze ma gładką konsystencję. Dowiedz się jak wykonać pastę rybną.
Pasta z makreli: krok po kroku pokażemy jak wykonać pyszną oraz aromatyczną pastę na kanapki. To doskonała alternatywa dla zwykle podawanych dodatków do pieczywa. Co ważne, do pasty z makreli możemy dodać wiele składników, których zwykle nasze pociechy nie chcą jeść. Możemy być przekonani o tym, że nasze dzieci będą "pałaszować" ją ze smakiem. Poniżej przepis na pastę z makreli z chrupiącą cebulką.
Pasta z makreli składniki:
Wykonanie w kilku krokach:
Co do pasty z makreli będzie najlepsze? Oczywiście najlepszym kompanem dla makreli będzie chleb. Najlepiej sprawdza się chleb żytni, ponieważ jego wyraźny smak jest dobrą bazą dla wędzonej ryby. Jeśli tylko macie czas i ochotę upieczcie chleb własnoręcznie. Smak świeżego pieczywa w połączeniu z aromatyczną pastą z makreli to doskonałe w swej prostocie połączenie. Pasta rybna jest idealnym rozwiązaniem kanapkowym nie tylko ze względu na smak, ale i przyjemną konsystencję. Do tak przygotowanej kanapki koniecznie dodaj plasterek ogórka kiszonego.
Pasta rybna może być podawana, także z dodatkiem innych warzyw. Naszą propozycją jest między innymi rzodkiewka. Przepis znajduje się poniżej:
Składniki na pastę z rzodkiewką:
Wykonanie:
Wykonanie pasty z makreli jest banalne, a do tego niezwykle szybkie. Jednak to, co zasługuje na największą uwagę, to proste wykonanie oraz smak. Ryby powinny pojawiać się w naszym codziennym jadłospisie.
Zobacz też: Sałatka z ryżem i tuńczykiem na trzy sposoby