Porządne i sycące śniadanie kojarzy się z jajecznicą na boczku czy mnóstwem kanapek. Na myśl o zupie mlecznej niektórzy mają ciarki, a inni uważają, że to rozwiązanie wyłącznie dla dzieci. Jednak odpowiedni dobór składników sprawia, że złota owsianka jest w stanie nasycić największego łasucha.
Płatki owsiane są źródłem węglowodanów, ale przede wszystkim wielu witamin i minerałów. Dlatego włączając je do codziennej diety, nie tylko zjadamy pyszny posiłek, ale dostarczamy cenne składniki odżywcze. Owsianka jest posiłkiem, który ceni także Księżna Kate i spożywa ją w formie śniadania. To idealne rozwiązanie, kiedy szukamy zdrowych pomysłów na rozpoczęcie dnia. Jej dodatkowe atuty to fakt, że jedzenie płatków wpływa pozytywnie na układ pokarmowy oraz wygląd cery, włosów i paznokci. Kluczem złotej owsianki jest kurkuma, a tak naprawdę mleko z dodatkiem tej przyprawy. Dzięki temu całość wygląda pięknie i smakuje niepowtarzalnie. Nasz przepis jest prosty i gwarantuje uczcie sytości na kilka godzin.
Składniki:
Jeśli zastanawiasz się jakie płatki owsiane wybrać to zdecydowanie najlepszym produktem jest wersja górska, która zawiera najwięcej wartości odżywczych. Zanim zalejesz owsiankę mlekiem, przesyp płatki na sitko i przepłucz gorącą wodą.
Więcej ciekawych informacji znajdziesz na stronie głównej Gazeta.pl.