Jak zrobić lane kluski? Do ich wykonania będziecie musieli przygotować tylko jajka, mąkę i sól. Co ciekawe, lane kluski można dodawać nie tylko do rosołu. Smakują równie dobrze w pomidorówce czy zupie mlecznej. Są swego rodzaju symbolem dzieciństwa. Kochają je zarówno dzieci jak i dorośli. Warto dodać, że przyrządza się je w kilka chwil, dlatego mogą stanowić doskonałą alternatywę dla makaronu czy ryżu.
Lane kluski są bardzo łatwe w wykonaniu. Aby je przygotować wystarczy wymieszać jajka z mąką i solą. Ważne jest, aby dobrać ich odpowiednie proporcje. Sprawdzą się z rosołem, zupą pomidorową lub mlekiem. Jak sprawić, aby wyszły idealne? Najważniejsze to dopilnować, aby ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję. Powinno mieć strukturę gęstej śmietany.
Składniki:
Warto spróbować zrobić lane kluski, przede wszystkim dlatego że ugotują się zdecydowanie szybciej niż makaron. Przyrządzisz je w kilka minut.
Przygotowanie:
Smacznego!
Więcej pysznych przepisów znajdziecie na Gazeta.pl