-
ARTYKUŁ
Przelewam to kremowe ciasto przez łyżkę cedzakową. Obłędne i pomysłowe danie zasługuje na aplauz
Domowe przepisy wieją nudą i daleko im do tych oryginalnych z mediów społecznościowych? Z naszą recepturą nie trzeba wymyślnych składników, zaawansowanych umiejętności i godzin spędzonych w kuchni. Wystarczy, że zanurzysz łyżkę cedzakową w cieście, a później umieścisz ją nad rozgrzaną patelnią. Tak powstaje obłędna słodycz, która skradnie serce nie jednego smakosza.
-
ARTYKUŁ
Podhalańskie halyszki to smak, którego nie da się podrobić. Podawaj je z tą oryginalną okrasą
Polska kuchnia regionalna jest pyszna, pożywna i sycąca. Gdzie się nie wybierzesz, możesz tam zajadać się różnymi specjałami. Podhale również ma na swoim koncie same pyszności i właśnie po nie warto tam pojechać. Jeśli nie masz jednak takiej możliwości, możesz odtworzyć je w domu. Ten przepis ci w tym pomoże.
-
ARTYKUŁ
Kluski ziemniaczane w kilka minut. Tani obiad, gdy do wypłaty daleko, a na koncie nie ma ani grosza
Kluski ziemniaczane to świetna propozycja na obiad, gdy budżet nie pozwala nam poszaleć. Świetnie smakują też, kiedy nasza sytuacja jest nieco lepsza, ale mamy chęć na smaki dzieciństwa. Jak zatem błyskawicznie zrobić kluski kładzione łyżką? Oto sposób mojego dziadka.
-
ARTYKUŁ
Sos robi tu największą robotę. Dodaj do niego te kluseczki, a każdy oszaleje z zachwytu
Kluseczki z sosem to bardzo proste danie, które zachwyci nawet najbardziej wybredne osoby. Oprócz dobrego smaku mogą wyróżnić się także prostym przygotowaniem, który tylko zachęca do zrobienia. Ten przepis wyróżnia się na tle innych smakiem i krótką listą składników. To idealna potrawa na piątkowy posiłek.
-
ARTYKUŁ
Kluseczki z miseczki, które każdy kochał w dzieciństwie. Najważniejsze są proporcje jajek i mąki
Kluski lane to idealny dodatek do rosołu lub innych zup. Świetnie smakują także na mleku, ale najlepsze są z masłem i odrobiną pieprzu. Przepis na kluseczki z miseczki pamięta każdy, ale zazwyczaj jedliśmy je na słodko. Jednak ten przepis na obiad jest tak idealny, pyszny i tani, że warto przywrócić sobie wspomnienia w nowej formie.
-
ARTYKUŁ
Niby leniwe, a jednak dodają energii. Pracownik baru mlecznego zdradził swój przepis
Kluski leniwe to dla wielu smak dzieciństwa. Podawane z masłem, bułką tartą czy śmietaną - do wyboru, do koloru. Jak je zrobić, by smakowały tak jak u babci lub w barze mlecznym? Podpowiadamy.
-
ARTYKUŁ
Najlepsze do zupy i do gulaszu. Te pyszne kluseczki zrobisz bez mąki
Rosół, pomidorowa, sos grzybowy i gulasz muszą mieć najlepszego przyjaciela. Chodzi oczywiście o kluski. Te, które dziś wam opiszemy, są pyszne, delikatne i nie mają w sobie mąki. Jak zrobić kluseczki z kaszy manny?
- Sezon na sadzenie cebuli trwa! Poznaj proste triki i ciesz się plonami
- Babka cytrynowa siostry Anastazji. Goście nie zostawiają nawet okruszka
- Pamiętacie serial "Przyjaciele"? Ta Polka użyczyła swojego głosu Monice GellerMATERIAŁ PROMOCYJNY
- Chwila nieuwagi i po zupie. Kiedy dodawać liście laurowe do rosołu?
- Czym można zagęścić sos bez mąki? Przyda ci się jedna rzecz
- Oto najłatwiejszy mazurek pod słońce. Obok tego deseru nie da się przejść obojętnie
- Babka gotowana lepsza niż drożdżowa i piaskowa. Najłatwiejsze ciasto na Wielkanoc
- Jak się robi jajko panierowane? Faszerowane w panierce będą hitem
- Hiszpański sos jest idealny do jajek. Zrobisz go w 5 minut
- Wielkanoc to nie tylko żurek. Magda Gessler stawia na inne smaki
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- powyżej godziny
Czarne kluski
Czarne kluski
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do 30 minut
Kluski grysikowe
Kluski grysikowe
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- powyżej godziny
Rosół z lina z kluskami wątrobianymi
Rosół z lina z kluskami wątrobianymi
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Francuskie kluski kładzione z grzybami
Francuskie kluski kładzione z grzybami
-
PRZEPIS
- 0,0
- średni
- do godziny
Kluski zakopiańskie
Kluski zakopiańskie
-
PRZEPIS
- 5,0
- średni
- do godziny
Kluski kładzione
Kluski kładzione
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do godziny
Wędzone leniwe kluski
Leniwe kluski tylko z masłem albo śmietaną? Nie, żebyśmy krytykowali klasyczne leniwe - każdym kluskom należy się szacunek. Ale może spróbujecie czegoś nowego? Oto fantastyczna wersja z wędzoną papryką i karmelizowaną cebulką. Palce lizać!
-
PRZEPIS
- 0,0
- łatwy
- do 30 minut
Kluski francuskie
Kluski francuskie