Jaki majonez wybrać na święta? Winiary czy Kielecki? Takie pytanie postawiono Robertowi Makłowiczowi w wywiadzie dla noizz.pl. Jego odpowiedź może zaskakiwać, ponieważ nie wybiera ani jednego, ani drugiego.
Gwiazda kulinariów stwierdza, że w czasie świąt najlepiej jest przygotować majonez własnej roboty. Do jego przyrządzenia potrzeba niewiele składników. Poniżej podajemy przepis.
Jaki majonez jest najlepszy na Wielkanoc według Roberta Makłowicza? Podróżnik radzi nie iść do sklepu, ale wykonać go samodzielnie. Według gwiazdy właśnie taki smakuje najlepiej w święta.
W święta: domowy. Zrobienie majonezu to tylko 10 minut roboty! Potrzeba żółtka, trochę musztardy, odrobinę czosnku, jeśli ktoś chce i dobrej jakości oleju roślinnego. Należy powoli ucierać i gotowe!
Warto zaznaczyć, że znane majonezy, które można znaleźć na polskim rynku charakteryzuje wysoka jakość i dobry smak. Udając się na zakupy, warto wybierać te, które zawierają jedynie naturalne składniki.
Składniki:
Przygotowanie:
Majonez domowej roboty będzie komponował się doskonale z jajkami i świątecznymi sałatkami. Aby dodać mu jeszcze więcej smaku, warto doprawić go odrobiną świeżych ziół, np. koperku lub pietruszki.
Więcej podobnych artykułów znajdziecie na Gazeta.pl