Siostra Aniela to znana postać w kulinarnym światku. W swoim dorobku oprócz licznych książek kucharskich ma także program telewizyjny oraz kanał na znanym serwisie internetowym. Przez ponad dekadę gotowała też dla Karola Wojtyły w czasach, gdy ten pełnił funkcję kardynała. Przepisy siostry Anieli to gwarancja dobrego smaku, dlatego szczególnie tuż przed świętami w internetowych wyszukiwarkach pojawiają się liczne zapytania o przepisy tej słynnej zakonnicy.
Kluczem do udanego pasztetu są wysokiej jakości, naturalne produkty. Pełną listę składników na pasztet wielkanocny siostry Anieli prezentujemy poniżej. Przed wyprawą na zakupy koniecznie sprawdź, co masz, a czego Ci brakuje. Takie podejście pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu i środków na koncie.
Na bazie powyższych składników można przygotować smaczny i szybki pasztet na Wielkanoc, który smakuje zarówno dzieciom, jak i dorosłym. Idealnie wkomponuje się w szybką kanapkę oraz uroczysty obiad. Planujesz coś wyjątkowego na święta? Sprawdź, jak w kilku prostych krokach można przygotować pasztet wielkanocny domowy z książki kucharskiej siostry Anieli.
Każde danie wymaga odpowiedniej oprawy, pasztet wielkanocny według przepisu siostry Anieli warto serwować z jajkiem, serem mozzarella, majonezem, musztardą, posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem. Będzie dobrze komponować się także z żurawiną lub sosem chrzanowym.
Zobacz też: Marynata do karkówki Okrasy. Dzięki niej święta będą jeszcze smaczniejsze. Sprawdzi się też na majówkę