gnocchi

Więcej o:

gnocchi

  • Gnocchi - co to za danie i jak je przyrządzić?

    Gnocchi ? co to jest? Gnocchi to włoskie kluski ziemniaczane, które bardzo przypominają nasze polskie kopytka. Przygotowuje się je z ziemniaków ugotowanych w mundurkach, pszennej mąki i jaj. Niekiedy podaje się je także zabarwione ? najczęściej sokiem z buraków lub szpinaku. Gnocchi mają nieco

  • GĘSINA NA ŚWIĘTEGO MARCINA W BROWARACH WARSZAWSKICH

    occo zaprasza na panuozzo z wolno pieczoną gęsią z musem z pieczonego jabłka z palonym szczypiorem, majonezem żurawinowym, marchewką małosolną, sałatą rzymską i piklowaną czerwoną cebulą. OCTO pasta & pizza z kolei na gnocchi z szarpaną, wolno pieczoną gęsiną w sosie z pora, grzybów i śmietany

  • Syreni Śpiew zaprasza na Walentynkową Ucztę!

    buraka / gnocchi / pieczona marchewka Deser wegańskie brownie / beza z aquafabry / marakuja / puder z pistacji MORZE Przystawka minestrone z szafranem pieczone marchewki / bulion warzywny z szafranem Danie główne macki ośmiornicy / sos winno-maślanym / puree z dyni / gnocchi dyniowe / chipsy

  • Przepisy prosto ze słonecznych Włoch i ściągawka, jak wymawiać ich nazwy

    Dodatkowo: 2 duże filiżanki Najczęściej podawane są we Włoszech jako pierwsze danie. Gnocchi przypominają nasze polskie kopytka i są bardzo podobne w przygotowaniu. Małe włoskie gnocchi różnią się kształtem i smakiem. Każdy region przygotowuje je w innej wersji. My prezentujemy dyniowe gnocchi. Składniki

  • Lutowa KUCHNIA już w sprzedaży! Por bohaterem okładki

    albo ulepienia domowych klusek. Owszem, są pracochłonne, ale można je zrobić na zapas i zamrozić lub ususzyć. W dodatku znajdziecie m.in. przepisy na: domowy makaron kluski francuskie gnocchi szpinakowe ryżowe leniwe pierogi oraz wiele innych dań mącznych. Ponadto w numerze kontynuujemy konkurs ?Gotuj

  • Przepis na kopytka tradycyjne. Dobrze przygotuj ziemniaki, a wyjdą perfekcyjne

    ? Do kopytek można przygotować sos grzybowy lub mięsny. Doskonale smakują podane z twarogiem i podsmażoną cebulką (może być ze skwarkami). Niektórzy podają kopytka na wzór włoskich gnocchi - z zielonym lub czerwonym pesto. Na drugi dzień kopytka można odsmażyć na patelni na rumiano. Kopytka ziemniaczane