karp w galarecie

Więcej o:

karp w galarecie

  • Karp w galarecie, czyli świąteczna klasyka

    dobrze wiemy, w peerelu trudno było o podstawowe produkty. Na ratunek przyszedł karp - sprzedawano go przed świętami na potęgę. Zdobycie innej ryby było niemalże niemożliwe, dlatego wkrótce karp (szczególnie karp w galarecie) wszedł do świątecznego kanonu; wszak jakąś rybę trzeba było podać

  • Karp w galarecie z warzywami - wigilijne danie krok po kroku

    Karp w galarecie z warzywami - klasyczny przepis Karp w galarecie z warzywami w tradycyjnym wydaniu to danie, od którego powinniśmy zacząć. Kiedy poznamy już podstawy, przejdziemy do dalszych przepisów. Oto i klasyczna wersja: Przepis podstawowy krok po kroku Składniki: 1,5 - 2 kg karpia 2

  • Jak przygotować karpia na święta? Podpowiadamy, jak się za niego zabrać

    ze świeżym chlebem. Niektórzy serwują do niego duszone warzywa, jak do ryby po grecku. Karp w galarecie z warzywami - jak przygotować? Jak zrobić karpia w galarecie z dodatkiem warzyw? Sekretem jest nie tylko ryba dobrej jakości, lecz także domowy, aromatyczny bulion. Jeśli nie musicie, nie korzystajcie

  • Świąteczne standardy - bez tych dań nie ma świąt!

    Na wielu świątecznych stołach nie obędzie się bez sałatki jarzynowej. Jeśli chcesz ją urozmaicić, możesz dodać do niej na przykład ugotowanego buraka, fasolę konserwową lub kukurydzę. Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 średni ziemniak (opcjonalnie) 1/2 niedużego selera 4 ogórki kiszone lub

  • Słodkie 'bestsellery' - najlepsze wypieki na Wigilię i Boże Narodzenie

    Piernik możesz przygotować zarówno na miodzie prawdziwym, jak i sztucznym (będzie nieco bardziej miękki). By nabrał dodatkowego smaku, możesz podgrzać nieco powideł lub dżemu, przetrzeć przez sitko i posmarować nimi piernik, a następnie oblać sporą ilością czekolady roztopionej w kąpieli wodnej.